Elefanter gottar sig i fruktbuffé

  15 mars 2022, kl 08.00

  Thailand firade den årliga Elefantdagen söndagen 13 mars. Elefanter ingjuter nationell stolthet i thailändarna och används som arbetsdjur, för transporter och förr i tiden i krig. Elefantens betydelse för den thailändska kulturella identiteten ska inte underskattas.

  Firandet är olika stort beroende på var i landet man befinner sig. I år har det på grund av pandemin på många håll varit ett mer återhållsamt firande.

  I Nong Nooch botaniska trädgård i östra Chon Buri-provinsen så fick elefanterna två ton frukt och grönsaker som lagts ut på ett åtta meter långt bord.

  Elefanterna livades upp av maten och att turisterna nu börjat återvända till trakten efter pandemin. Chefen för trädgården Kampon Tansacha menar att de stora djuren blivit uttråkade eftersom de älskar att umgås med människor.

  Men nu ser det ut som att det blir mer aktivitet för elefanterna igen. Turister gillar att se elefanterna och mata dem, speciellt med bananer.

  Thailändska elefanter klassas i undergruppen indiska elefanter, som är en av fyra grupper av asiatiska elefanter. De bor främst i de tropiska skogarna i landets norra och västra delar. Djuret behöver ett 100 kvadratkilometer stort område för att kunna tillgodose sig tillräckligt med föda.

  På grund av pandemin stod 4000 elefanter inför risken att svälta, då ägarna inte fick sin normala inkomst av turistnäringen.

   

   

  Fler notiser