Kvinna hängs felaktigt ut som prostituerad och tjuv, stämmer New York-polisen på 300 miljoner

  12 mars 2022, kl 20.00

  New York-polisen satte upp en efterlysning efter en prostituerad misstänkt för stöld. Men man tog fel bild, och i stället blev det 31-åriga Eva Lopez som blev efterlyst. Hon har nu stämt polisen på 300 miljoner kronor.

  Hon upptäckte misstaget 16 augusti när en vän skickade ett meddelande till hennes pojkvän. Hon trodde att det var ett skämt först, och kunde inte tro att polisen hade satt upp hennes bild på efterlysningen.

  Hon kontaktade sedan polisen i East Village för att korrigera misstaget. Bilden var redan borttagen från polisens hemsida men den hade hunnit spridits i sociala medier. Enligt efterlysningen skulle hon ha stulit ett kreditkort samt en Rolexklocka för 130 000 kronor från en lägenhet i East Village den 3 augusti.

  Lopez själv befann sig inte på Manhattan den dagen, utan i Queens. Polisen hade fått hennes bild av offren för stölden. Den visades tiotusentals gånger på Facebook och Instagram.

  Lopez är till vardags instagrammare och modell med över 800 000 följare. Hon bedyrade sin oskuld på sina sociala medier, men många ville inte tro henne. Hennes anseende fick sig en rejäl törn efter händelsen.

  Hon har själv aldrig haft problem med rättsväsendet tidigare och aldrig arbetat som eskort. Enligt hennes advokat Mark Shirian bör polisen vara noggrannare i sådana fall, där en persons bilder från sociala medier använts av bedragare.

   

   

  Fler notiser