VIDEO: Nicklas Bäckström når 1 000 poäng i NHL efter ett mål och en assist natten mot torsdag

  11 mars 2022, kl 08.00

  I natt skrevs Nicklas Bäckström in i en exklusiv skara spelare i NHL:s historia då han nådde 1 000 poäng i sin karriär i den amerikanska hockeyligan.

  Vid sin 1037:e match, mot Edmonton Oilers, satte han en fräck backhand i andra perioden och en assist i tredje till totalt 263 mål och 737 assist.

  Bäckström ligger 192 poäng efter sin ryske lagkapten Aleksandr Ovetjkin.

  Insatsen räckte dock endast till en poäng för deras lag Washington Capitals då Edmontons superstjärna Connor McDavid avgjorde matchen 3–4 i förlängningen med ett snabbt skott utmed isen i ett två mot ett-läge.

  För att avgöra fler matcher innan de går till straffar efter första förlängningsperioden har NHL gått från att spela fyra mot fyra i förlängningen under grundserien till att spela tre mot tre. Vid tre mot tre öppnar spelet upp och det skapas mycket fler klara målchanser.

  Bäckström inledde sin karriär i Gävlelaget Brynäs IF och har spelat i Washington hela sin tid i NHL, med en kort visit i Dynamo Moskva under en lockout 2012. Han är son till en hockeyspelare och handbollsspelare på elitnivå.

  Washington ligger i dagsläget på den sista wildcardplatsen till slutspel i östra konferensen, med 13 poäng ned till Columbus.

   

   

  Fler notiser