Stor insiderhandel på börsen vid nuvarande nedgång, Industrivärden köper Volvoaktier för 426 miljoner kronor denna månad

  11 mars 2022, kl 09.00

  När Stockholmsbörsen dykt 22,6% i år har insiders varit ovanligt aktiva köpare. Den senaste månaden har de handlat aktier för 2 255 miljoner kronor vid totalt 515 tillfällen. Och köpen är många fler än de blott 51 försäljningarna.

  Lastbilstillverkaren Volvos huvudägare Industrivärden, med 8,67 procent av aktierna, är den insider som har köpt mest den senaste månaden. Vid 15 tillfällen uppgår aktieköpen till ett värde av 426 miljoner kronor. Detta har skett samtidigt som Volvoaktien i år sjunkit 21%.

  Tvåa på listan hamnar styrelseordföranden för installationsbolaget Instalco, Per Sjöstrand. Vid fyra tillfällen den senaste månaden har han köpt aktier i bolaget för 313 miljoner kronor och är efter köpen största ägaren med totalt 10,3%. En aktiepost värd 1,8 miljarder kronor.

  En person som saknas på listan – särskilt nu när H&M går svagt – är H&M:s Stefan Persson som brukar vara med på liknande listor.

  Finansinspektionen har en sida som håller kollregistrerade insynspersoners handel.

  Insiderhandel är reglerad och det finns beteenden som är olagliga. Bedömd insiderinformation måste offentliggöras. I praktiken är det svårt att bedöma och görs från fall till fall.

   

   

  Fler notiser