B-kändis skryter med sitt landsförrädarpatos

  11 mars 2022, kl 12.06

  Kändisar uttalar sig ofta om dagsaktuella saker, som exempelvis det pågående kriget. Man tar gärna avstånd från vad som anses vara dåliga saker, och signalerar tydligt att man är för bra saker. Att göra detta är ett sätt att försäkra sig mot drev, och i förlängningen minskade intäkter.

  Ibland är det dock svårt att avgöra vad som är rätt och vad som är fel. En video som lagts upp av användaren @Skerhetschefen1 video visar nu hur den svenske kändisen Calle Schulman i ett P3-inslag jämför sig med de ukrainska männen som stannar kvar i sitt land samtidigt som deras familjer flyr till andra delar av Europa, exempelvis Ronneby.

  Schulman säger att han vid en invasion av Sverige troligen skulle fly snarare än att stå upp för landet. Han menar även att det finns andra länder med bättre värderingar än Sverige. Han konstaterar också att en flykt vore ett bra sätt att signalera att han inte är någon “jävla rasist”.

  Reaktionerna är blandade. Martin Soneby hyllar Schulman för sin självinsikt.

  Schulman kritiseras även för sin inställning till Sverige, samtidigt som Mattias Albinsson ifrågasätter om han har rätt att för skattemedel uttrycka sina åsikter i radio.

   

   

  Fler notiser