Vägrar spela mot tjejer

  7 mars 2022, kl 13.00

  Den svenska grundskolan tillämpade förr de låga förväntningarnas feminism. Modellen byggde på att skapa ett inkluderande lektionsformat inom idrotten. Nivåskillnader mellan pojkar och flickor skulle jämnas ut. Idrottsläraren, som oftast hette Jörgen, kunde skapa ett godtyckligt handikappsystem som kompenserade för flickornas påstådda underlägsenhet.

  Laget kunde få dubbel utdelning om en tjej gjorde mål. Pojkar fick beröm för att de passade bollen till tjejerna, ofta helt utan hänsyn till om tjejen i fråga hade positionerat sig väl och förtjänade att bli passad till på sportsliga grunder.

  Frågan om mixade lag inom idrott blir nu återigen högaktuell. Detta sedan den världsberömde CS:Go- och Valorant-spelaren JasonR påstås ha fejkat tekniska problem med dator eller internetanslutning när han lottats in i samma lag som kvinnliga medspelare. Detta för att slippa spela med det motsatta könet.

  Han påstås dessutom tysta kvinnors mikrofoner för att skapa ett mer harmoniskt ljudrum där enbart manliga spelare hörs.

  Bakom de allvarliga anklagelserna ligger transpersonen Annie Dro. Hon har en förväntad uppsyn och arbetar med systematisk förföljelse av oliktänkande e-sportare.

   

   

  Fler notiser