Japansk dödssten sprucken i två delar – enligt folktron hemsökt av spöke efter vacker rävsvansad häxa med svar på allt

  7 mars 2022, kl 14.00

  Den mytomspunna och förmodat förtrollade stenen Sessho-seki i Japan har funnits kluven i två delar. Stenen sägs kunna döda den som kommer i kontakt med den och påstås innehålla den vackra kvinnan Tamamo-no-Maes transformerade lik. Stenen kallas därför dödsstenen, och påstås läcka giftig gas.

  Hon sägs ha varit del av en konspiration med en feodalherre att mörda kejsaren Toba, som härskade 1107 till 1123. Hennes sanna identitet sägs vara en ondskefull räv med nio svansar vars ande är instängd i en bit lava. Lavabiten ska finnas i prefekturen Tochigi som är känt för sina svavelrika heta källor.

  Stenen sägs dock ha blivit förstörd och dess onda andar förintade av en buddhistmunk. Men många väljer ändå att tro att den riktiga stenen är den som nu hittats splittrad.

  Den mystiska splittringen av Sessho-seki sägs ha skett någon gång de senaste dagarna. Besökare som på avstånd betraktar bitarna sägs vara tagna av stundens allvar. Enligt uppgifter har stenen haft en spricka under några år och tros spruckit av att regnvatten sipprat ned i den. Stenen blev kulturminnesmärkt 1957 och har blivit föremål för pjäser, böcker och filmer.

   

   

  Fler notiser