Svart New Jersey-man torterade ihjäl barn över Facebookinlägg, döms för tre mord varav två på åtta- respektive elvaåring

  6 mars 2022, kl 20.00

  Igår dömdes Jeremy Arrington, 31, för tre mord och 25 andra brott som utfördes 2016.

  Mitt på dagen bröt han sig in hemma hos familjen Whitehurst beväpnad med pistol. Där höll han sex personer som torterades med familjens egna köksknivar. Tre av dessa mördades: åttaåriga Aerial, elvaåriga Al-Jahon och 23-åriga Syasia.

  Modern, 29, och två 13-åriga tvillingar överlevde.

  De tre mordoffren hade precis som förövaren afrikanskt ursprung.

  Anledningen till dådet påstås vara att ett av offren spridit ett efterlysande Facebookinlägg från polisen på Arrington där han misstänktes för en tidigare skjutning och sexuellt övergrepp.

  I USA samlas data in kring vilken ras eller etnisk grupp befolkningen, samt brottslingar och offer, tillhör. De kategorier som brukar användas är: vit, latinamerikan, svart eller afroamerikan och övriga (asiat, indian och andra ursprungsfolk).

  Svarta utgjorde 2020 12,1% av USA:s befolkning men stod 2019 för minst 39,5% av morden i landet. I de fall då både förövare och offers rastillhörighet har registrerats är ett mönster att vita mest mördar vita och svarta mördar svarta.

  I Sverige är motsvarande data förbjuden att samla in.

   

   

  Fler notiser