Unga kvinnor med bara ben från Handelshögskolan togs med till sexförbrytaren Epsteins läderrum

  4 mars 2022, kl 13.00

  Unga kvinnliga studenter vid Handelshögskolan i Stockholm togs av den svensk-amerikanska finanskvinnan Barbro Ehnbom till sexbrottsdömda Jeffrey Epsteins lägenhet i New York. Klädkoden var ”bara ben” enligt Dagens ETC.

  Ehnbom etablerade kontakt med Epstein 2001 och fick honom intresserad av fonden affärskvinnan instiftat som årligen delade ut stipendiet ”Female Economist of the Year”. Minst 1,5 miljoner kronor har Epstein betalat till fonden.

  Redan 2008 fick Ehnbom kännedom om att Epstein dömts för sexbrott mot minderårig men fortsatte att ta med unga studentskor till Epsteins lyxlägenhet under åtminstone 2012, 2013 och 2014. Ehnbom försvarar sig med att hon inte såg någon antydan till snuskighet.

  Det rapporteras inte om några direkta sexualbrott mot studentskorna från Handelshögskolan. De kanske var för gamla för Epstein? De var trots allt över 20 år.

  Handelshögskolan avslutade samarbetet med Ehnbom 2015 när de fick höra att Epstein var kopplad till ”Female Economist of the Year”.

  Epstein misstänks ha bedrivit omfattande utpressningsverksamhet mot högt uppsatta personer.

  Han dog i sin cell under mystiska omständigheter innan han hann vittna vid rättegången mot honom.

   

   

  Fler notiser