BILDER: Kvinnan med Storbritanniens största ögonbryn säger sig möta hat på såväl gatan som nätet – men är de ens äkta?

  4 mars 2022, kl 12.00

  Inte alla kvinnor förstår hur ögonbryn ska se ut för att attrahera män, och det finns många olika varianter när det kommer till utformning och estetik. En svensk klassiker är de aggressiva spetten som signalerar att bäraren minsann inte är någon man sätter sig på. En förortsmarkör som med fördel kombineras med mjukiskläder, piercing och mentolcigaretter.

  I Storbritannien bor en kvinna som tappat konceptet när det handlar om att skapa ett attraktivt utseende. Sammie-Jo Hailford, 27, har positionerat sig genom att enligt egen utsago skaffa sig landets största ögonbryn. De massiva brynen ser ut som remsor av bred svart dubbelhäftande Biltema-tejp. Trots detta självvalda ansiktshandikapp har Sammie-Jo lyckats få två barn, och det finns inga uppgifter om att den man som varit involverad är synskadad.

  Ögonbrynen är ett statement där Sammie-Jo för fram ett viktigt budskap: Du är vacker även om du är ful.

  Vackra ord som inte alltid når fram. Det händer att förbipasserande unga flickor skrattar, och även på internet kan jargongen vara hård.

  Sammie-Jo betonar dock att hennes inkorg fylls av inlägg från törstiga unga män som gärna skulle ta med brynen ut på dejt.

   

   

  Fler notiser