Netflix köper finska Next Games

  2 mars 2022, kl 16.00

  Next Games är ett finländskt mobilspelföretag. Netflix har nu lagt ett bud för att köpa spelutvecklaren. Netflix beskriver Next Games som ett företag i en strategisk region där det finns gott om talang. Man är exalterade och ser det som ett sätt att öka kapaciteten för sin egen spelutveckling. Aktierna i Next Games steg med 119 procent efter beskedet, till 2,04 euro, runt 22 kronor.

  Netflix investerar närmare 700 miljoner kronor, ett pris på ungefär 22 kronor per aktie och affären ska vara klar i juni. Företaget hade 120 anställda 2021 och utvecklar spel som inspireras från populärkultur, som Stranger Things: Puzzle Tales. Stranger Things är en mycket populär tv-serie som strömmas på Netflix.

  Mobilspel har funnits sedan Tetris lanserades på Hagenuk MT-2000 år 1994. Ett annat mycket populärt spel är Snake som kom 1997 på Nokias mobiltelefoner. En variant av Snake där man kunde spela via IR-porten var också det första mobilspelet där två personer kunde möta varandra. Numera är de flesta spel möjliga att köpa i app-butikerna på smartphones.

  Många spel är gratis att ladda ned och spela, men finansieras via reklam i spelet. Det finns också spel man måste betala för innan man kan använda dem, och även vissa med en gratis testperiod innan betalning.

   

   

  Fler notiser