Slutknullat på Stockholms bibliotek – oklart om även pseudointellektuellt runkeri hotas

  1 mars 2022, kl 20.00

  På Stockholms bibliotek rapporteras det i snitt 3,5 incidenter per dag de senaste två åren. Detta trots att det var pandemitider, rapporterar Mitt i Stockholm. Justitieminister Morgan Johansson vill att man ska porta stökiga besökare från biblioteken.

  Problem som hanteras är till exempel onyktra personer som sover och vägrar lämna biblioteket, aggressiva som vill in på barntoaletten, kräkningar på barnavdelningen, ventilationsproblem, anställd som skadas vid byte av häftklamrar i häftapparaten, med mera.

  På Medborgarplatsens bibliotek upptäckte personalen två ungdomar som hade sex i sagorummet. Detta låter makabert, men inte för författaren Linda Skugge som gillar sex på stadsbibliotekets toalett, enligt en krönika i Expressen Kultur:

  “Det är bara att hålla kroppen i militärisk trim och sedan pick exakt den man vill ha. Och dem jag vill ha är de långa smala som gör som JAG säger. Som tycker att de är upphetsade med kvinnor som skaffar sig det de vill ha. Som går med på allt. Som dm-ar: ‘Säg till när du planerar besöka stadsbibblan. Då ska du få toalettporr om du vill. Medan jag läser Sylvia Plath.'”

  Kanske är det så att ungdomar läser Skugge och imiterar hennes beteende. Eller så är det en annan trend med voyeuristisk sex vi ser. Hur som helst är det slutknullat nu, om Morgan Johansson får bestämma.

   

   

  Fler notiser