Enorm villa i Bel Air kan bli det dyraste huset i USA:s historia, ägaren tvingas sälja av domstol p g a obetalda skulder

  1 mars 2022, kl 13.30

  Huset, som kanske mer kan liknas vid en herrgård av modernt slag, ligger i fashionabla Bel Air i Los Angeles. Om budgivningen når över 238 miljoner dollar (runt 2,4 miljarder kronor) blir det den dyraste bostaden i USA:s historia. Det var vad värdepappersfondmiljardären Ken Griffin betalade för en takvåning på Manhattan 2019, det nuvarande rekordet således.

  Huset är utrustat med ett garage för 30 bilar, fem simbassänger, en bowlinghall, en skönhetssalong, 49 badrum och ett gästhus på 370 kvadratmeter. Hela boytan är 975 kvadratmeter. Huset är ute på auktion efter att man inte lyckats sälja det på marknaden för utgångspriset. Fastigheten ägs fortfarande av Nile Niami, som lät bygga och belåna husprojektet, men ekonomin gick inte ihop och domstolen i Los Angeles County försatte projektet i förvaltning, Lanes Management ansvarar nu för försäljningen.

  Huset tog åtta år att bygga och värderades vid ett tillfälle till 340 miljoner dollar (3,2 miljarder kronor) men har alltså aldrig blivit sålt.

  Villa Söderås på Lidingö, utanför Stockholm, är det dyraste huset som utannonserats i Sverige på öppen marknad, för 320 miljoner kronor. Fastigheten har flera byggnader med en total yta om 3329 kvadratmeter. Där ingår bland annat 23 gästrum, bungalows, personalvilla och säkerhetsbyggnad. Villan var tidigare restaurang och café. På amerikanskt vis hade man en inspelad video för att göra reklam för den inför försäljningsförsöket 2021.

  Den blev den mest klickade på Hemnet någonsin, men det är oklart om den såldes, annonsen plockades ned i tysthet.

   

   

  Fler notiser