Tesla öppnar ännu en fabrik i Peking, dubblar produktionen med subventionerade lån och särskild gräddfil beordrad av KKP

  28 februari 2022, kl 18.00

  Tesla kommer bygga en ny fabrik i Shanghai och kunna dubbla sin produktion i Kina. Byggnationen kommer börja i mars.

  Teslas vd Elon Musk har flera gånger uttalat sig positivt om Kina. När fabriken är klar kommer man kunna tillverka två miljoner bilar årligen i landet. Den nya fabriken kommer byggas nära den befintliga, i området Pudong New Area.

  Årets produktion är beräknad till en miljon fordon.

  Enligt Breitbarts Peter Schweizer så var Musk till en början motståndare till att öppna en fabrik i Kina över huvud taget, men ändrade sig. Regimen i Peking erbjöd stora lån på 16 miljarder kronor, med kraftiga subventioner. Man frångick också bygglagar och regleringar via direkt order från regimen. Därför kunde fabriken byggas mycket fort, på bara ett år.

  Musk deltog vid öppningsceremonin tillsammans med toppbyråkrater. Han träffade sedan vice premiärminister Li Keqiang och bedyrade att han ”älskar Kina och vill komma hit oftare”. Han ska också blivit erbjuden permanent boendestatus av regimen.

  Ett problem som han måste ta itu med är att kinesiska myndigheter utreder Tesla Model 3, som man menar har problem med batteribränder och onormal acceleration. Det är oklart om myndigheterna kommer bestraffa Tesla för problemen, eller om andra ändringar i produktionen kommer krävas.

   

   

  Fler notiser