Biobesökare kastade popcorn på pensionär, sköts till döds, 79-årig polisveteran från Florida frias från mordanklagelser

  27 februari 2022, kl 15.30

  I fredags friades Curtis Reeves från åtal om mord. Händelsen utspelade sig 2014 och rättegången har skjutits upp i åtta år eftersom Reeves försvar har försökt få målet avfärdat utifrån speciella självförsvarslagar i Florida kallade ”stand your ground”.

  Reeves satt i en biosalong i en förort till Tampa där också Chad Oulson och hans fru Nicole befann sig. Reeves blev arg på Chad när han skrev sms till familjens barnvakt strax innan filmen Lone Survivor skulle börja. Reeves gick och klagade hos personalen och när han kom tillbaka eskalerade konflikten.

  På en kornig video kan man, antagligen, se Chads arm norpa Reeves popcornlåda ur hans famn och kasta den tillbaka på Reeves. Sekunden senare skjuter Reeves Chad i bröstet med en pistol, skottet går också genom fingret på Nicole som försökte hejda och lugna sin make.

  Reeves försvar hävdar att man på video också kan se hur Chads telefon kastas på Reeves och att han därför trodde att han blivit slagen precis innan han sköt. Ett vittne hävdar att Reeves fru sa till sin man direkt efter skottet att: ”det där var ingen anledning att skjuta någon”. Varpå den tidigare insatspolischefen och Floridabon svarade sin fru att hon skulle hålla käften.

   

   

  Fler notiser