Kyle Rittenhouse jagar ljugande medier, pekar ut måltavlor för projekt som ska utkräva ansvar av medieprofiler i domstol

  25 februari 2022, kl 10.10

  Den unge mannen Kyle Rittenhouse, som av en jury befanns oskyldig till mord vid den dödliga skjutningen under upploppen i Kenosha 2020, startar nu ett projekt för att bekämpa de ”lögner” som medier spred och fortsätter sprida om honom.

  I en intervju med Tucker Carlson på Fox News säger Rittenhouse att han har en lista på personer som spridit falska anklagelser mot honom som han tänker stämma via projektet. Whoopie Goldberg och The Young Turks-grundaren Cenk Uygur nämns som två måltavlor för den mycket kompetente självförsvarsskytten.

  Satsningen har fått namnet The Media Accountability Project och ska fungera som ett sätt att samla in pengar för att kunna hålla medier ansvariga i domstol för lögner de sprider.

  Angående Goldberg säger Rittenhouse att hon kallade honom mördare efter att han friades i domstol. Och Cenk Uygur kallade Rittenhouse mördare innan rättegången började och fortsätter också att göra det efter den friande domen.

  Tidigare har ”Covington Kid” Nicholas Sandmann framgångsrikt tvingat CNN, The Washington Post och NBC News till förlikning. Han anklagades felaktigt vara angripare vid en händelse då en indian stod och slog en trumma framför ansiktet på honom.

   

   

  Fler notiser