Främlingar stoppar våldtäkter och övergrepp, bartender såg till att förövare drogade sig själv istället för sitt offer

  24 februari 2022, kl 14.00

  En sida på appen Whisper listar en rad berättelser om folk som stoppat sexuella övergrepp och våldtäkter. Flera av historierna innehåller främlingar med ett strålande civilkurage. Sanningshalten är oklar.

  En bartender från North Carolina i USA berättar om att han såg en man smyga ner droger i en kvinnas drink. När mannen tittade bort bytte bartendern plats på glasen och såg hur manen drack sin egen drog.

  En annan man, från London, berättar att hans vän såg till att en tjej blev full och började utnyttja henne. Då stoppade mannen från London sin vän och nu flera år senare är de inte längre vänner medan tjejen och London-mannen ska gifta sig.

  I en annan berättelse kommer två tonårstjejer fram till en tredje tjej och utbrister: ”Nämen hej Jessica! Hur är läget!?”. De två kramar ”Jessica” och viskar samtidigt ”den där snubben följde efter dig och tog bilder av dig”. Räddarna följde ”Jessica” hem och mannen slutade följa efter.

  Gemensamt för många av berättelserna är att kvinnor är målet för övergreppen, att de är lättare byten när de är kraftigt berusade och att män oftast är förövare. Och i många av berättelserna är det andra män som ingriper och försvarar kvinnor, flera gånger med våld.

   

   

  Fler notiser