Raketforskare spränger av misstag studentkorridor i USA, studenten blandade raketbränsle på spisen

  22 februari 2022, kl 14.45

  En student på Brigham Young University i Utah, USA orsakade i söndags en eldbollsexplosion i sin studentkorridor då han stod och lagade raketbränsle på spisen i det gemensamma köket.

  Polisen ber i ett uttalande studenter att utföra sina experiment i universitetets labb under översyn av proffs.

  Det är oklart om studenten ifråga var raketforskare.

  Elden utlöste byggnadens sprinklersystem och de boende vadade i vatten i korridorerna efter händelsen. I köket ovanför spisen är taket förkolnat. Men polisen säger att ingen skadades vid incidenten och att brandkåren snabbt var på plats och släckte kvarvarande bränder.

  Sverige har stora problem med sprängningar. 2021 bekräftar polisen att det sprängdes vid 79 tillfällen, 69 gånger förbereddes sprängningar och 10 gånger försöktes detsamma. Hittills i år är siffrorna 10 sprängningar, 16 förberedelser och tre försök.

  Det är dock oklart om det är raketforskare som ligger bakom dessa sprängningar.

  2017 infördes en särskild brottskod för att registrera allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning, vilken är polisens begrepp för sprängningar. Före 2017 finns det inte lika omfattande statistik över antalet.

   

   

  Fler notiser