Historiskt med mål i åtta matcher i rad, Elias Lindholm tangerar Kenta Nilssons rekord i NHL

  22 februari 2022, kl 16.00

  Elias Lindholm blev i natt historisk då han gjorde mål för sitt Calgary Flames för åttonde matchen i rad i NHL. Med 47 sekunder kvar avgjorde Lindholm matchen mot Winnipeg Jets med en styrning framför mål som trillade in bakom bortalagets målvakt till publikens jubel. Det var Calgarys tionde seger i rad och också det ett tangerat rekord.

  Här är ett väldigt tjusigt mål av de åtta i en match mot Anaheim Ducks:

  Lindholm och Kent ”Kenta” Nilsson är de enda svenskar som lyckats med bedriften. Kenta registrerade faktiskt sitt rekord i samma eldröda Calgarytröja.

  Kenta kallades Magic Man eller Mr Magic när han spelade i NHL tack vare sin virtuosa förmåga med puck och klubba. Wayne Gretzky sa vid en intervju: ”Färdighetsmässigt kan han ha varit den mest skickliga hockeyspelaren jag någonsin såg i hela min karriär”.

  Och nu har Lindholm vid nästa match möjlighet att slå en av NHL:s genom tiderna skickligaste spelares rekord. Nästa match spelar Lindholms Calgary mot Vancouver Canucks. Där finns en annan svensk med namnet Elias. Han heter Petterson i efternamn och står på 14 mål hittills denna säsong.

  Matchen spelas 04.00 fredag morgon svensk tid på Rogers Arena i Vancouver och sänds i Sverige på Viaplay.

   

   

  Fler notiser