VIDEO: Damfotbollsspelare gör tre självmål i samma match – se fullträffarna!

  22 februari 2022, kl 12.00

  Damfotbollen strävar ständigt framåt. Målet är att på sikt kunna mäta sig ekonomiskt med herrarna, vilket sägs kopplas till spelarnas individuella kvalitet och matchernas underhållningsvärde.

  På grund av skillnader mellan könen i fysisk förmåga, särskilt på elitnivå, kommer det alltid finnas skillnader i fart och kraft. Men underhållningsvärde då?

  I en landskamp mellan USA och Nya Zeeland i den anrika Shebelieve-cupen skrev mittbacken Meikayla Moore in sig i historieböckerna genom en fascinerande målkavalkad av absolut högsta snitt: ett äkta hattrick!

  En kasse med högern, en balja med vänstern och en pangstrut med huvudet. Alla mål under samma halvlek innan minut 35!

  Problemet för Moore, och även hennes lagkamrater, var dock att samtliga tre fullträffar gjordes i det egna målet. Förlusten var ett faktum och Moore byttes ut.

  Mål 1:

  Mål 2:

  Mål 3:

   

  Bollkonstnären och legoknekten Zlatan Ibrahimović, som jämförts med en kringresande zigenare, har tidigare uttalat sig i debatten om jämställda löner i fotbollsvärlden. Det var när Anders ”Taco” Svensson belönades med en bil som Zlatan kommenterade att damernas motsvarighet Therese Sjögran borde få en cykel med Zlatans autograf på.

   

   

  Fler notiser