Australiensare krökar i en månad men går bara upp tio kilo

  21 februari 2022, kl 13.00

  Australiensaren Conan Visser fick för sig att han ville visa hur dåligt det är att dricka väldigt mycket alkohol under en längre tid. Experimentet gick ut på att dricka varje dag under en månads tid. 37-åringen drack upp till 40 enheter om dagen, oftast med start vid tio på förmiddagen.

  Han hade under hela experimentets gång nära kontakt med läkare och sjukvårdspersonal. Enligt Australiens hälsomyndigheter är den rekommenderade gränsen tio enheter alkohol per vecka och inte fler än fyra på ett dygn.

  Han gick ut till barer fem dagar i veckan och drack snaps, drinkar och lågkaloriöl om vartannat. Han ökade i vikt från 75 till 85 kilo. Han fick också gikt i ena foten. Två gånger under experimentet blev han sjuk, och riktigt illa under sista veckan. Han kunde oftast inte minnas att han gått och lagt sig. Vid ett tillfälle fick han läggas in på sjukhus med leverskador. Han förde hela tiden dagbok över sitt mentala tillstånd, sina levervärden och andra fysiska mätvärden.

  Kostnaden för en månads krökande var runt 70 000 kronor.

  Experimentet är del av en serie om tolv delar på Tiktok. Han kommer att släppa fler tester av olika dieter under en månad, som vegansk mat, McDonalds och KFC bland annat. KFC var värre än alkoholen enligt Visser, mentalt var det otroligt svårt vilket överraskade honom.

   

   

  Fler notiser