Jeffrey Epsteins vän Jean-Luc Brunel har hängt sig i sin fängelsecell

  19 februari 2022, kl 18.00

  Jean-Luc Brunel har hittats hängd i sin cell i fängelset La Santé i Paris, han blev 76 år. Brunel är känd från modeindustrin som scout, han var chef för modellagenturen Karin Models och grundade MC2 Model Management.

  Han är i nutid mest känd för sin vänskap med Jeffrey Epstein, som även han tog sitt liv genom hängning i sin cell i Metropolitan Correctional Center i New York City.

  Brunel misstänks ha groomat tusen kvinnor och flickor åt Epstein, som var en serievåldtäktsman. Deras relation varade från 2000 till 2015.

  Brunel greps på flygplatsen Charles de Gaulle i december 2020, där han tänkte ta flyget till Dakar i Senegal. Han misstänktes vara del av den sammanslutning som leddes av Epstein och som groomade flickor. Han var tidigare misstänkt för liknande brott men då de skulle ha skett på 70-, 80- och 90-talen så var de preskriberade. Men 2020 kunde fransk polis gripa honom som del av en rättsprocess där Virginia Giuffre pekade ut honom som sexförbrytare. Giuffre var även huvudvittne i rättegången mot Epsteins förra flickvän Ghislaine Maxwell.

  Enligt Giuffre ska hon ha blivit våldförd på av både Brunel och prins Andrew på Epsteins ö Little Saint James på Amerikanska Jungfruöarna. Brunel förnekade alla anklagelser.

  När Epstein satt fängslad fick han besök av Brunel 67 gånger, visar dokument rättsväsendet kommit över.

   

   

  Fler notiser