Trots 4000 egenproducerade texter på drygt ett år försätts Bulletin i konkurs

  18 februari 2022, kl 12.08

  Den problemfyllda nättidningen Bulletin försätts i konkurs av Stockholms tingsrätt. Advokat Lars Ehrstedt har tillsatts som konkursförvaltare.

  Tidningen har haft det ena problemet efter det andra sedan starten i december 2020. Pia Ribbhammar lånade ut en miljon till tidningen, vilket styrelseledamoten Tino Sanandaji menade var en gåva. För att få tillbaka pengarna begärde hon tidningen i konkurs.

  Så sent som i januari fick man 3 322 000 kronor i presstöd, och strax därefter 415 250 kronor i driftstöd för januari och sedan lika mycket igen för februari.

  Ett antal personer och företag anser sig inte fått betalt av tidningen. Det gäller till exempel två före detta vd Pontus Tholin och Robert Löfgren. Frilansjournalisten Margaret von Platen är en annan. Även TT Nyhetsbyrån och Frilans Finans kräver Bulletin på pengar.

  Tidningen har i skrivande stund inte kommenterat Tingsrättens beslut. Man kan spekulera i om ledningen för tidningen sitter i krismöte. Kanske överlägger den ultraliberale chefredaktören Andrew Rosenthal med Tino Sanandaji och Dan Korn om vad som behöver göras. Korn skrev i sin nyårskrönika att tidningen levererat över 4000 egenproducerade texter, så självsäkerhet verkar det i alla fall inte råda brist på. Värre är det med pengar.

  Uppdatering: Bulletin kommer överklaga beslutet.

   

   

  Fler notiser