Småspararna betalar när Ericsson går till sängs med IS-terrorister

  17 februari 2022, kl 13.00

  Telekombolaget Ericsson går ut med att man finansierat Islamiska staten i Irak. Företaget har betalat för att transportera elektronik över IS-terroristernas territorium. Terrorfinansieringen uppdagades i en internrevision och småspararna straffades stenhårt när aktien föll 14 procent, efter att företaget vägrat svara på frågor från den statliga televisionen.

  Att SVT hellre granskar svenska företag än svenska staten är välkänt. Staten, och särskilt välfärdsapparaten, har nära band till den islamiska terrorsekten. I samband med att islamisterna etablerade sin stat i Syrien och Irak gav Sverige understöd genom att förse de islamiska trupperna med mer kanonmat i form av unga invandrare från landets olika förorter. Minst 300 reste. Många dog.

  Att veckopendla mellan Tjärna Ängar och Raqqa ansågs inte som anmärkningsvärt. Egentid och att vila i en trygg miljö kan vara viktigt när man halshuggit yazidier och eldat människor i burar.

  Sverige har i dag minst 140 IS-terrorister som vandrar fritt på våra gator. Gruppen har svårt att anpassa sig till ett Svensson-liv, varför samordnare för våldsbejakande extremism svarar med körkortsfinansiering, skuldsanering och tak över huvudet.

   

   

  Fler notiser