Coinbase mobilapp kraschar under Super Bowl

  14 februari 2022, kl 15.45

  Kryptoföretaget Coinbase mobilapp kraschade strax efter man visat reklam med en QR-kod under Super Bowl. Man hade lagt 150 bitcoin, motsvarande 60 miljoner kronor, för reklamsnutten som varade i 60 sekunder.

  Reklamen visar en QR-kod som studsar runt på en svart bakgrund. Scannade man den fick man ta del av ett erbjudande där nya kunder fick motsvarande 15 dollar i bitcoin och chansen att vinna tre miljoner dollar. Då Super Bowl sågs av åtminstone 117 miljoner människor kraschade Coinbase app nästan omgående när reklamen dök upp.

  Coinbase är en kryptohandel grundad 2012 vars målsättning är att göra det så enkelt som möjligt för privatpersoner att köpa och sälja kryptovalutor.

  Super Bowl LVI spelades på Sofi Stadium i Inglewood, Los Angeles. Matchen vanns av Los Angeles Rams med 23–20 över Cincinnati Bengals. 70 048 personer såg matchen på plats. För att tillåtas delta krävdes full vaccinering plus negativt PCR- eller antigentest.

  I Kalifornien är det krav på munskydd inomhus för skolbarnen. Kändisarna som besökte Super Bowl, som räknas som inomhusevenemang, struntade dock i detta och lät sig glatt fotograferas utan munskydd. Prins Harry och Jay Z var dock duktiga och bar sina masker eventet igenom.

   

   

  Fler notiser