VIDEO: Hundratals trastar faller döda ned på gatorna i Cuauhtémoc

  12 februari 2022, kl 14.00

  Hundratals trastar dör plötsligt och oväntat i Cuauhtémoc, Mexiko. Vittnen har filmat händelsen och man ser en enorm flock trastar svepas ned av vinden mot marken. Hundratals av dem ligger sedan kvar på marken livlösa.

  Enligt kommentatorer på Reddit så är det förmodligen så att trastflocken flugit för nära en elledning. De fåglar som varit för nära har sedan kanaliserat elchocken till andra fåglar i flocken. Men de flesta har överlevt tack vare att elens kraft är begränsad.

  En zoolog som skickats till platsen av lokala myndigheter tror att fåglarna kan ha andats in giftiga gaser, men han uteslöt inte heller ovan nämnda teori om elledningarna. Den exakta orsaken vet man först efter att kadavren undersökts och obducerats.

  Ett annat djur som ibland faller från himlen är fisk. I Texasstaden Texarkana regnade det fisk i januari, till stadsbornas förundran. Unga vitbassar, tillhörande familjen egentliga aborrfiskar, var det som föll ned. Enligt forskare är det tromber eller stora stormar som ibland sveper upp fisk eller andra djur från vattenytan, och som sedan orsakar dessa underliga fenomen.

  I Japan regnade det paddor 2009 och 1873 regnade det grodor i Kansas City.

   

   

  Fler notiser