Joe Bidens mor Jean var en blodtörstig anglofob, ville att Gud skulle bestraffa engelsmännen

  12 februari 2022, kl 15.00

  Joe Biden är fem åttondels irländare, främst genom sin mor Catherine Finnegan, kallad Jean. Han har också engelska förfäder. Men han framhäver gärna sitt påbrå från den gröna ön. Georgia Pritchett berättar i sina memoarer när hon träffade Biden i Vita huset och han visade upp hundratals anglofoba dikter hans mor komponerat. Hon avskydde engelsmän och hoppades att Gud skulle straffa det anglosaxiska folket hårt.

  ”God must smite the English and rain blood on our heads.”

  En gång besökte Jean Storbritannien, och fick reda på att Drottningen hade bott på hennes hotell. Hon kände sig då nödgad att sova på golvet, för att inte riskera att ha sovit i samma säng som Drottningen.

  Irländare är katolska kelter som härstammar från ön Irland. I dag är ön uppdelad i Republiken Irland och Nordirland som är en del av Förenade Kungariket av Storbritannien och Nordirland. Irländare är en minoritet på Nordirland där protestanter, presbyterianer och anglikaner är i majoritet.

  Irländare brukar kalla irland-amerikaner för ”plastic paddies” som syftar på den något urvattnade irländska kulturen i USA. Joe Bidens förfäder på sin mors sida var några av miljoner människor som lämnade Irland på 1800-talet för USA, Kanada och Australien. Den första katolske irländsättade presidenten var John F. Kennedy.

   

   

  Fler notiser