VIDEO: Kurt Zouma visade misserabelt omdöme när han sparkade sin katt i Snapchatvideo, oklart om han tagit sig en jamare innan

  10 februari 2022, kl 13.00

  Kurt Zouma sparkade sin katt i köket, vilket fångades på film. Detta har väckt ett ramaskri bland djurrättsorganisationer och många av fansen till klubben han spelar för, West Ham.

  Kurt Zouma är född i Frankrike av föräldrar från Centralafrikanska republiken. Han spelade under en längre tid för Chelsea FC i Premier League, men sedan i fjol spelar han för Londonkonkurrenten West Ham.

  På en video som kommit ut till allmänheten på Snapchat kan man se Zouma sparka och slå en av sina katter. Detta har lett till stora protester mot hans agerande. Han har bötfällts av sin klubb och får betala motsvarande två veckors lön, tre miljoner kronor. Klubben har också i starka ordalag fördömt hans agerande.

  Zoumas två katter har omhändertagits av djurrättsorganisationen RSPCA. Polisen i Essex, där Zouma bor, utreder fallet men åtal har inte väckts.

  West Hams manager David Moyes har nu press på sig att inte ta ut Zouma inför helgens match i ligan. Han fick mycket kritik för att Zouma var uttagen förra helgen, då nyheten om djurplågeriet precis kommit ut.

  Försäkringsbolaget Vitality har avbrutit sitt sponsoravtal med West Ham, värt strax över sex miljoner kronor per år. Flera andra sponsorer som Heineken och Umbro har fördömt agerandet.

   

   

  Fler notiser