Pojke fångad flera dagar i brunn i Marocko, räddningsarbetare arbetar med att gräva sig ned, pojken är skadad men lever

  5 februari 2022, kl 14.00

  En fem år gammal pojke i Marocko föll ner i en mer än 30 meter djup brunn för fyra dagar sedan. Pojken, Rayan, var där med sin far som reparerade brunnen.

  Räddningsarbetare har nått pojken med syre och vatten genom slangar. De har också hissat ner mat som femåringen fått i sig. Men de kan inte nå honom själva eftersom brunnen smalnar av för varje meter ner. Mohamed Yassin El Quahabi som är insatt i grävarbete till vardags och hjälper till med räddningsinsatsen säger att hålet är runt 25 centimeter i diameter 28 meter ner.

  Därför valde man att gräva sig ned parallellt med brunnen. Nu är räddarna endast någon meter ifrån honom men marken är instabil och jordras riskeras om man går för hårt åt brunnen.

  Det är många människor vid olyckplatsen och det finns oro för att dessa människor ska vara i vägen eller på annat sätt störa räddningsarbetet.

  En helikopter finns också på plats för att flyga pojken till sjukhus så fort de får loss honom.

  I Texas trillade en flicka ner i en brunn 1987 och räddades med ett ärr i pannan och en förlorad tå av kallbrand som värsta konsekvenser. Då grävde man sig också ner parallellt på grund av trångt hål. Då var djupet dock bara runt sju meter.

   

   

  Fler notiser