Frölunda Hockey lanserar nytt gött klubbmärke som ser ut som ett hakkors

  4 februari 2022, kl 15.15

  Frölunda Hockey har under två års tid planerat för ett nytt klubbmärke. Det gamla med den coola indianen från 1995 ansågs för rasistiskt och otidsenligt. Frölunda anlitade därför reklambyrån Sould för uppdraget, men det blev inget gött mos av det hela.

  Man påstod sig ha kontrollerat att den nya loggan inte liknade någon eller några redan existerande. Det visade sig efter lanseringen inte stämma, skidåkerskan Frida Hansdotters klädmärke och Fastighetsägarna har loggor som är snarlika Frölundas föreslagna.

  Man fick mycket kritik för detta och även att den nya loggan påminner om ett hakkors från Nazityskland. Det sista gjorde de goa gubbarna i Frölundas ledning mycket ledsna och besvikna.

  Arbetet med klubbmärket är nu pausat.

  En annan klubb som varit inblandade i en stor nazistskandal är fotbollsklubben Djurgårdens IF från Stockholm. Tränare Kim Bergstrand uttryckte sig på följande sätt i en intervju:

  ”Jag menar man kan säga vad man vill om några hemska människor som levde i Tyskland på 30- och 40-talet. Men dom fick folk att göra saker i ett sammanhang. Sen metoder och sånt kan man diskutera men det finns saker som dom också gjorde – som man kan ta lärdom av eller hur man inte ska göra.”

  Han fick mycket kritik för detta och ångrade sitt uttalande och bad om ursäkt för sina illa valda resonemang och ordval.

   

   

  Fler notiser