Whoops, Goldberg riskerar förintas från talkshowen The View efter ha påstått att judar är vita

  2 februari 2022, kl 12.00

  Whoopi Goldberg har blivit avstängd från sin medverkan i The View, ABC:s populära program för kvinnor. Avstängningen är över två veckor.

  Anledningen är Goldbergs uttalande att Förintelsen inte handlade om ras. Judar och nazister tillhörde båda den vita rasen, enligt henne. Det skulle handla om människans inhumana beteende mot andra människor över lag, oavsett ras. Detta har skapat stor ilska bland cheferna på ABC och det finns en risk att hon kan få sparken.

  Man var inte heller nöjd med hennes ursäkt. Hon skrev i ett inlägg på Twitter att judar blev systematiskt förintade av nazisterna och att hon stöttar världens judar. När hon senare medverkade på The Late Show med Stephen Colbert verkade hon dock ändå mena att judar inte upplever rasism på samma sätt som svarta gör.

  Insiders berättar för Page Six att hon nu riskerar sparken, eftersom hon gick för långt. Andra programledare i The View och annan personal runt programmet ska vara mycket upprörda med henne, påstås det.

  Whoopi Goldberg föddes 1955 som Caryn Elaine Johnson. Hon har medverkat i över 150 filmer och varit med i The View sedan 2007. 1990 vann hon en Oscar för bästa biroll i filmen Ghost. Hon har även medverkat på tio musikalbum och i Broadwaymusikaler.

   

   

  Fler notiser