Bulletin begärs i konkurs av långivaren Pia Ribbhammar, man förlorar också varumärkestvist mot Berliner Verlag

  2 februari 2022, kl 18.00

  Bulletin begärs i konkurs av långivaren Pia Ribbhammar, skriver Expressen. Ribbhammar kräver tidningen på en miljon kronor, och lyckades delge vd Jannik Svensson 18 januari. Svensson har strax därefter lämnat styrelsen för Bulletin. Enligt styrelseledamot Tino Sanandaji har Ribbhammar skänkt pengarna, vilket skett inför vittnen, men senare ångrat sig.

  Dessa personer kräver Bulletin på pengar:

  • Bulletins förre vd Robert Löfgren kräver via fackförbundet DIK 381 270 kronor
  • Skribenten Margaret von Platen kräver 112 500 kronor
  • TT nyhetsbyrån AB kräver 88 124 kronor
  • Bulletins förre vd och delägare Pontus Tholin kräver 73 278 kronor (Bulletin bestrider kravet)
  • Entreprenören Pia Ribbhammar kräver 1 000 000 kronor

  I dag kom också beskedet att Bulletin förlorat en varumärkesstrid. Man får inte använda bokstaven B i namnet som man gör nu, eftersom den är för lik bokstaven B i Berliner Verlag. Berliner Verlag är en tysk förläggare som också ger ut tidningen Berliner Zeitung. Patent- och registreringsverket har nu upphävt Bulletins registrering av varumärket.

  bulletin berliner zeitung

   

   

  Fler notiser