Israeliska fotbollstränaren Avram Grant beskylls för sexuella trakasserier av flera anonyma kvinnor

  1 februari 2022, kl 17.15

  Avram Grant är en israelisk fotbollstränare med bakgrund i Israels landslag och Chelsea FC i Premier League, bland annat. I israeliska Channel 12 sändes ett program där flera kvinnor berättar om att Grant utsatt dem för sexuella trakasserier. Mycket likt andra metoo-avslöjanden senaste åren.

  I programmet berättar kvinnorna en liknande historia, där Grant ska ha lovat att hjälpa dem i deras karriär i utbyte mot sex. Han ska ha pressat dem till att gå med på detta.

  Kvinnor påstår också att när de arbetade för Grant så gjorde han opassande närmanden, vilket gjorde det svårt att bibehålla en professionell relation till honom.

  Flera av kvinnorna, som är anonyma, är själva kända journalister men vill inte gå ut offentligt med sina namn. Vissa ska ha fått problem i sina karriärer efter att ha nekat Grants inviter, och hans agerande ska vara en öppen hemlighet i branschen.

  Grants första tränaruppdrag utanför Israel var Chelsea FC som han tog över 2007. Chelsea ägs av rysk-israeliske miljardären Roman Abramovitj. Under Grant tog man sig till final i Champions League den säsongen, men förlorade finalen. Grant har även tränat West Ham och Portsmouth i England. Han har även tränat Ghanas landslag, och vann serbiska ligan 2012 med Partizan Belgrad.

   

   

  Fler notiser