Amnesty International UK kallar Israel apartheidstat i rapport, Israel kontrar med att Amnesty är antisemitiskt

  1 februari 2022, kl 16.00

  I dag släppte Amnesty International UK en rapport som hävdar att Israel är en apartheidstat som i ockuperade territorier delar upp palestinier och israeler i olika grupper med olika rättigheter. I rapporten står det att palestinier behandlas som en ”underlägsen rasgrupp och systematiskt nekas sina rättigheter”.

  Israeler kontrar med att Amnesty inte längre är en trovärdig organisation eftersom den sprider antisemitiska lögner. Lögner som nu kan vara till skada för judar världen över. Uttalandena i Amnestys rapport beskrivs som giftiga, radioaktiva och samma som terroristorganisationer sprider. De säger även att lögner kan upprepas tusentals gånger och fortfarande vara lögn.

  I rapporten står det att staten Israel sedan formandet 1948 haft en ”uttalad strategi att åstadkomma och befästa en judisk demografisk dominans”. Palestinier utgör 21% av Israels befolkning och får inte göra militärtjänst. Därmed nekas de en rad förmåner som stöd vid bostadsköp och utbildning.

  Judarna har många gränskontroller i sitt land för att kontrollera flöden av människor för sin egen säkerhet. Samtidigt finns det judar som verkar för att andra folkgruppers länder ska vara gränslösa och mångkulturella.

   

   

  Fler notiser