Nour Eddin Lata våldtog 13-årig flicka på toalett på Göteborgs centralstation, får två års fängelse

  31 januari 2022, kl 15.00

  23-årige Nour Eddin Lata döms till två års fängelse för att ha våldtagit en 13-årig flicka på Göteborgs centralstation. Han döms också att betala ett skadestånd på 115 000 kronor till flickan. Lata är medborgare i Syrien och Sverige.

  Flickan kom till centralstationen en oktobernatt 2021. Hon hade rymt från sitt fosterhem och satte sig på en bänk på centralstationen och lyssnade på musik. Lata anlände och började prata och tafsa på henne. Han påstod sig vara 16 år gammal, och lurade med henne in på toaletten där han tjatade om att ha sex. Hon gick sedan med på att utföra oralsex, han bet henne också i bröstet. Hon berättade för en lärare några dagar senare, och upptäckte på Facebook att han var äldre än han påstått.

  Lata motsäger att något sexuellt ska ha hänt mellan dem. I de första två förhören förnekade han också att de skulle gått in på toaletten tillsammans, men ändrade sig sedan efter att ha blivit konfronterad med bildbevis. Han påstår att han betalat för toalettbesöket, hon gick in först. Sedan gick han in och satte sig för att bajsa, då ville hon komma in igen, han kunde inte säga emot för han satt redan ned. Han medger att han haft huvudet innanför hennes tröja.

  Lata kommer hållas kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

   

   

  Fler notiser