Hanif Balis podcast God Ton drar in hundratusentals kronor i månaden, byggde upp lyssnarskaran under tiden i riksdagen

  31 januari 2022, kl 18.00

  Hanif Bali lämnar riksdagen efter valet i höst. Men han ställer upp i valet till kommunfullmäktige i Österåker.

  Bali meddelade i oktober 2021 att han inte ställer upp för omval i riksdagsvalet 2022. Detta efter en skandal, där en internutredning inom Moderaterna och polisutredning för misstänkt sexuellt olämpligt beteende mot en 15-årig flicka pågick. Båda utredningarna lades ned.

  Bali har även skapat sig en fin sidoinkomst under åren i riksdagen. Han gör podcasten God Ton tillsammans med Per Lindgren.

  I skrivande stund har man 7 298 stödjare på Patreon. Den lägsta donationen är 10 kronor vilket ger minst 72 980 kronor per avsnitt och 291 928 kronor per månad om utgivningstakten är ett avsnitt i veckan. I detta räknas inte in donationer via Swish och liknande. Man kan donera på nivåerna 10, 50, 200 och 1000 kronor.

  Podcasten har getts ut i 161 avsnitt, det första kom 13 april 2018, några månader innan Bali valdes in för sin tredje mandatperiod. Någon nöd går det inte på Bali, som lyckats bygga upp en stor följarbas på sociala medier under tidens som riksdagsledamot. Det återstår att se vilket avtryck han kommer göra i Roslagskommunen, flera mil från maktens centrum i Rosenbad.

   

   

  Fler notiser