Trend att gräsrotsfinansiera könsbyten i England, 13-åriga pojken Emily Walderon fick in 14 200 pund på Gofundme

    30 januari 2022, kl 17.54

    Emily Walderon är en 13-årig pojke från Liverpool som påbörjat sin process att byta kön. Han startade en kampanj på Gofundme och lyckades samla in 14 200 pund. Tack vare sina degenererade stödjare i kampanjen har han nu råd att köpa dyra mediciner som stoppar den naturliga processen att från pojke utvecklas till man. Medicinerna kallas pubertets-blockerare och förhindrar utvecklingen av bland annat ansiktsbehåring, djupare röst och normal bendensitet.

    Donationerna kommer få honom att utvecklas till den ”underbara, starka kvinnan hon känner sig själv att vara”, enligt Emilys familj. Nu talas det om hundratals liknande fall i Storbritannien, där barn och ungdomar får donationer för att ha råd med medicin och operationer som gör irreparabel skada på kroppen.

    Emily har även varit med på BBC och träffat Angelina Jolie, som kallade honom en ”extraordinär ung person”.

    Detta sker utanför det nationella sjukvårdssystemet NHS, då köerna där är långa. På sociala medier sprids bilder och filmer på ungdomar som efter operationer pratar om hur lyckat det är.

    Kliniken GenderGP hjälper barn med könsdysfori att starta gräsrotsfinansieringskampanjer och hur man ska ta sig runt hinder för att kunna påbörja sitt könsbyte. Där kan man köpa ett intyg för 150 pund, tillsammans med en konsultation online räcker det för att bli godkända av privat klinik.

     

     

    Fler notiser