Tjeckisk kvinna tagen på bar gärning när hon solar topless på monument för stupade partisankvinnor i Venedig

    27 januari 2022, kl 11.00

    En tjeckisk kvinna togs på bar gärning när hon solade topless på ett känt krigsmonument i Venedig. Hon hade först tagit sig ett uppfriskande dopp i vattnet, sedan klättrat upp och lagt sina tillhörigheter på statyn föreställandes en stupad partisankvinna. Trots att det bara var några grader varmt så sken solen, hon passade därför på att sola utan överdel.

    Statyn uppfördes 1961 och är formgiven av Augusto Murer. Den symboliserar fascismens fall i Italien och ärar kvinnorna som deltog i kampen.

    En ortsbo som passerade med sin son berättade att kvinnan hade två vänner med sig, den ena hennes pojkvän. Enligt polisen hade hon legat bredvid statyn i ett sätt att imitera den, inför att bli fotad.

    Hon blev utvisad från staden i 48 timmar och belagd med ett bötesbelopp på 450 euro. 350 för antisocialt beteende och 100 för utvisningen. Tidigare i år hade en man setts dyka i vattnet i stora kanalen men han blev aldrig hittad och bestraffad. 2019 blev ett tyskt par utvisade efter att ha kokat kaffe på ett campingkök under Rialtobron.

    En brittisk kvinna gillade inte de dyra priserna för att åka med de klassiska gondolerna i Venedig. Hon åkte i stället med soptransporten, och lade upp ett klipp på TikTok där man ser henne bland sopor och cementsäckar åka under de pittoreska broarna i staden.

     

     

    Fler notiser