Donald Trumps nya sociala medier-plattform blir familjevänlig, icke-woke och fri från algoritmer och datalagring

    24 januari 2022, kl 14.00

    Devin Nunes är vd för Trump Media & Techology Group, som utvecklar en ny sociala medier-plattform som lanseras i slutet av mars. Nunes var tidigare kongressledamot för Republikanerna åren 2003–2022. Den nya plattformen ska vara en konkurrent till Twitter och Facebook, men ett komplement till uppstickare som Gettr och Parler, säger Nunes i en intervju till Breitbart News.

    Nunes hävdar att man har folk från hela världen som vill komma och arbeta för projektet. Man ska till skillnad från sina äldre konkurrenter inte använda sig av algoritmer och man kommer inte vara ”woke”. Woke är en benämning för politiskt korrekta ideologier som används av vänsterextremister för att infiltrera och söndra inom företag och organisationer. Nunes lovar att den nya plattformen kommer bli som sociala medier var förr. Han säger också att man inte kommer lagra användares data.

    Han utlovar en familjevänlig plattform, där man ska vara trygg att använda sitt riktiga namn. Inget illegalt material kommer tillåtas, eller ens sådant som kan få ens farmor att rynka på näsan. Alla ska få torgföra sina idéer på ett säkert sätt.

    Nunes är känd för att ha lett kommittén som bevisade att den påstådda kopplingen mellan Donald Trump och Ryssland var påhittad. Hillary Clintons presidentkampanj och Demokraterna betalade för desinformation som sedan skickades till media och FBI.

     

     

    Fler notiser