Kuken också, persisk man får blodpropp i ballen av covid-19

    21 januari 2022, kl 19.00

    En persisk man gick till läkaren efter att ha haft ont i penisen i tre dagar. Läkarna upptäckte en blodförstoppning. Han hade inte utsatts för något våld mot skrevet innan smärtan dök upp, när han hade erektion under sex.

    Tre veckor innan hade han testat positivt för covid-19, men haft milda febersymptom, hosta och trötthet och behövde inte ta någon medicin under sjukdomsförloppet. Testerna han tog efter ha fått smärtan visade en blodpropp i en inre ven i penisskaftet. Han fick därför omgående blodförtunnande medicin som motverkar och behandlar blodproppar. Efter två månaders behandling var han symptomfri och kunde ha ett normalt sexliv igen.

    Enligt läkarna är åkomman mycket ovanlig och förekommer oftast hos patienter som redan har en annan blodpropp.

    En 69-årig man i Ohio avled efter att en blodpropp orsakat en tre timmar lång ofrivillig erektion. Han behandlades akut för andra problem orsakade av covid-19, och efter att hans blodpropp i penisen botats avled han tyvärr av att lungorna slutade fungera.

    Även en 62-årig fransman fick en blodpropp i penisen och en fyra timmar lång oönskad erektion. Han var också inlagd och behandlades för en allvarlig släng av covid-19 när problemet uppstod.

    I båda fallen applicerade man en påse med is och fick tömma ut blod ur penisen med en nål.

     

     

    Fler notiser