FBI slår till mot Henry Cuellars (D) hem och kampanjhögkvarter, inget skäl anges men han är en öppen kritiker av Biden

    21 januari 2022, kl 22.00

    Henry Cuellar är demokrat och invald i Representanthuset för Texas 28:e kongressdistrikt. FBI slog till mot hans hem i Laredo och hans kampanjhögkvarter. FBI ville inte kommentera mer än att det pågår en utredning mot Cuellar.

    Cuellar sitter i kongressens Azerbaijan Caucus (nomineringsmöte), en liten organisation som arbetar för bättre kontakter mellan Azerbajdzjan och USA. Han har flera gånger träffat Azerbajdzjans ambassadör. Landet har tidigare anklagats för att muta diplomater. Cuellars stab har meddelat att man samarbetar med myndigheterna fullt ut i utredningen.

    Cuellar är dock mest känd för att vara en stark kritiker till president Biden. Han har framför allt kritiserat Bidenadministrationens bristande gränspolitik, och har under många år gjort sig känd för att ha en mer realistisk syn på invandring än hans parti generellt.

    Nyligen sade han sig ”gett upp” försöken att samarbeta med vicepresident Kamala Harris om problemen med illegala invandrare som tar sig över gränsen från Mexiko. Cuellars valdistrikt har delvis gräns till grannlandet.

    Han är en av flera demokrater som motsatt sig Bidens stora infrastrukturplan på tre miljarder dollar. Eftersom förslaget var späckat med annat än just infrastruktursatsningar körde den fast i kongressen. Bara delarna med infrastruktur har kunnat klubbas igenom.

     

     

    Fler notiser