Bögpar nekas köpa hus i Surrey, ägarna hänvisar till Judasbrevet 7 där hedonisterna i Sodom och Gomorra förintas av Gud

    20 januari 2022, kl 18.00

    Bögparet Luke Whitehouse och Lachlan Mantell letade hus i Surrey, ett populärt område inom pendlingsavstånd till London. De hittade ett intressant och tog kontakt med ägarna. När de fick kontakt och bad om att få en visning möttes de av ett nej. Ägarna frågade om parets livssituation och när de fick reda på att de var homosexuella sa de nej – med hänvisning till Bibeln. ­­­­­­­­­­

    Whitehouse trodde först det var ett skämt, men sedan blev han upprörd. Efteråt var han tvungen att ringa sin mor och gråta ut. Han säger också att han aldrig upplevt diskriminering sedan han kom ut ur garderoben för åtta år sedan.

    Paret som äger huset och satt ut annonsen är Luke Main och hans fru Joanna Brunker. När de fick reda på att det var ett bögpar som var intresserade av att komma på visning tackade de nej. De hänvisade till att det enligt deras tro är fel att två män har en intim relation, och pekade på Romarbrevet 1:24-28 och Judasbrevet 7. Stycket i Judasbrevet refererar till städerna Sodom och Gomorra, vars befolkning ägnade sig åt hedonism och därför straffades av Gud. Sodom är grunden för uttrycket sodomit, en äldre benämning för bögsex.

    Mäklarfirman Purple Bricks säger att husägarnas agerande går emot deras värdegrund och kommer inte längre hjälpa till med försäljningen.

     

     

    Fler notiser