Swebbtv lanserar SwebbTube, ska konkurrera med Youtube och vara en plattform för alternativa röster och yttrandefrihet

    17 januari 2022, kl 22.05

    Alternativmediakanalen Swebbtv lanserar SwebbTube, en videoströmningsplattform som ska konkurrera med Youtube.

    Man skriver i ett pressmeddelande att stora plattformar som Youtube, Facebook och Google systematiskt raderar information som inte passar etablissemanget. Plattformarna undviker lagar och regleringar genom att lägga sig mitt emellan att vara klotterplank och ansvarig utgivare, påstår man, och kan på så sätt strypa yttrandefriheten. Mainstreammedia tiger om detta.

    SwebbTube ska vara en ”fri och öppen plattform” för alternativa röster, yttrandefriheten ska bevaras, menar Swebbtv:s vd Mikael Willgert. På SwebbTubes hemsida kan man läsa att man måste ansöka via e-post för att bli godkänd att använda plattformen. Man ska också swisha en krona för att godkänna användaravtalet.

    Enligt Swebbtv:s nyårskrönika hade man i fjol enligt egen uppgift runt 1,4 miljoner unika besökare. Man har också under 2021 börjat publicera nyheter, och man kan ses på Öppna Kanalen.

    Swebbtv är ökända för att tillsammans med flera andra alternativmedier som Samhällsnytt, Exakt24 och Nya Tider sökt och fått beviljat presstöd. Att klaga på mainstreammedia och regimen går bra, men att ta betalt från vanliga svenskar mot deras vilja likt Svenska Dagbladet går an.

     

     

    Fler notiser