Cannabisodlande lekmannanunnor i Kalifornien hyllar forskning som bekräftar deras syn på plantans coronabekämpande kraft

  16 januari 2022, kl 16.00

  En studie utförd vid Oregon State University pekar på att två kemiska komponenter hos cannabis binder spikproteinet hos covid-19 och gör att det inte kan angripa friska celler. De två komponenterna är CBGA och CBDA. De förekommer i riklig mängd i växten, konstaterar Richard van Breemen som lett forskninsarbetet.

  I norra Kalifornien ser medlemmarna i ett kvinnokollektiv forskningsresultaten som en väntad bekräftelse av vad de själva kallar ”uråldrig visdom”.

  De är medlemmar av ”Sisters of the Valley”, en frivillig gemenskap av kvinnor som förenas av sitt engagemang för miljöfrågor och feminism. De kallas ofta för nunnor, men är inte en del av den katolska kyrkan utan menar att de ingår i en tradition som går tillbaka till medeltidens beginer i Europa. Det var lekmannaordnar vars medlemmar levde i celibat och inriktade sig på hjälp till sjuka och fattiga.

  Det ekofeministiska kooperativet är inriktat på att producera cannabisbaserade hälsoprodukter och arbetet är noga reglerat. Det utförs i tvåveckorsperioder som följer på varje nymåne och då ska medlemmarna också leva i celibat samt bara inta vegetarisk föda.

   

   

  Fler notiser