Svarta mediaprofilen Jon Miller avstängd från Gettr, plattformen accepterar inte n-ordet som han kallar sig själv

    14 januari 2022, kl 14.00

    Jon Miller är en svart amerikansk mediaprofil som tidigare arbetade för The Blaze som värd för tv-program. Han har nu blivit avstängd från den nya sociala medier-plattformen Gettr. Anledningen är att han hade ordet ”nigger” i sin profilbeskrivning, vilket stred mot Gettrs användaravtal. Miller anklagar nu Gettr för censur och har argumenterat för det på Twitter.

    Gettr är populärt bland republikaner som stödjer förre presidenten Donald Trump, oftast kategoriserat som MAGA-rörelsen. Plattformen startades av en före detta anställd i Trumps kampanjstab, Jason Miller.

    Jon Miller påstod att han blivit avstängd för att ha kritiserat andra avstängningar på plattformen, men upplystes av Gettrs kommunikationschef Ebony Bowden att det var ordet “nigger” i profilen som fällde avgörandet. Hon sade att plattformen inte är till för nedsättande epitet baserat på ras.

    Gettr använder sig av spårare från Facebook och Google för att hitta misstänkta brott mot sina användarregler. Man samlar även information om användarnas plats och beteende. Datan delas sedan med tredje part, enligt en granskning av Talk Liberation Investigates.

    Alternativmediaprofilen Nick Fuentes har också blivit avstängd från Gettr. Efter att många av hans följare, som kallar sig groypers, gått med så förbjöd man också ordet groyper från att användas på plattformen.

     

     

    Fler notiser