Kändisadvokaten Michael Avenatti stämmer federala fängelsemyndigheter för ha blivit satt i isoleringscell

    14 januari 2022, kl 19.00

    Kändisadvokaten Michael Avenatti stämmer federala fängelsemyndigheter på 94 miljoner USD. Han väntas i februari börja avtjäna en två och ett halvt år lång fängelsedom för att ha försökt utpressa Nike på 25 miljoner USD. Han är också misstänkt för att ha lurat förra porrstjärnan Stormy Daniels på 300 000 USD. Avenatti är avstängd från att verka som advokat i Kalifornien.

    Skadeståndsanspråket bygger på de 94 dagarna han satt i isoleringscell under 2020, en miljon dollar per dag. Han påstår att federala myndigheter är skyldiga till att han fått men av stress när han var tagen i förvar. Han påstår sig också vara oskyldigt häktad och fängslad. I häktet påstår han att han bara fick tillåtelse att läsa en enda bok, nämligen Donald Trumps storsäljare från 1987, The Art of the Deal.

    Avenatti är mest känd för att ha representerat Daniels i hennes stämningsförsök mot förre presidenten Trump. Han framträdde ofta på CNN där han blev en regelbunden kritiker av Trump. Att han nu är stämd av sin förre klient beror på att han påstås ha lurat henne på förskott för två bokkontrakt. Avenatti sitter just nu i husarrest i väntan på rättegång och säger att han är oskyldig till anklagelserna.

     

     

    Fler notiser