Hund äter upp kvinnas glasögon, hon får 1500 SEK i ersättning, hunden tränas till polishund och tillhör hennes sambo

    14 januari 2022, kl 15.00

    En hund som tränas att bli polishund tog ett fodral med glasögon från ett köksbord och åt upp dem. Kvinnan som ägde glasögonen fick 1500 SEK i ekonomisk ersättning som motsvarar självrisken på försäkringen. Kvinnan är sambo med polisen som tränar hunden.

    Det är inte ovanligt att hundar är nyfikna och tar saker, som de sedan tuggar sönder. Detta händer speciellt om hunden är ung eller valp.

    En makaber händelse skedde 2013 när en man hittades död och mycket illa tilltygad eftersom hans två hundar ätit av honom. De kaukasiska ovtjarkerna fick avlivas på plats för att kunna ta sig in i mannens hus, i Kinna. Det är oklart om mannen var död innan han blev äten på. Det kan ha varit så att hundarna åt av mannen för att inte svälta ihjäl själva.

    En mer munter händelse är när hunden North, en åttamånaders alaskan malamute, räddade sin bergsklättrare till husse från att frysa ihjäl. Hussen Grga Brkic och North föll ned för ett stup under en vandringstur i Velebitbergen i Kroatien, och Brkic var för skadad för att kunna ta sig upp igen. North höll honom varm i 13 timmar innan räddningsstyrkan anlände till platsen. North hade själv inte skadats i fallet och kunde därför hjälpa sin husse överleva kylan.

     

     

    Fler notiser