Man klättrar upp på BBC:s kontor och hugger sönder en pedofilstaty med hammare i fyra timmar medan polisen tittar på

    13 januari 2022, kl 13.00

    En man klättrade igår upp på det brittiska mediabolaget BBC:s huvudkontor i London och hamrade på den kända pedofilen Eric Gills staty av en vuxen man som poserar med naken pojke.

    Statyn skapades 1933 när det fortfarande var okänt att skulptören var pedofil vilket avslöjades först 1989 när hans dagböcker publicerades. De innehöll uppgifter om att han utnyttjat sina döttrar, systrar och sin hund.

    Mannen med hammaren fick bort mindre bitar av statyn, skrev på statyn att den borde tagits bort redan 1989 och att alla pedofiler borde hängas.

    Händelsen sker någon vecka efter att fyra män friats trots att de erkänt demolering av staty i Bristol föreställandes Edward Colston, som var inblandad i slavhandel i slutet på 1600-talet, under BLM-protester 2020. Vandalerna ansåg att statyn av 1600-talsmannen var ett hatbrott.

    BBC har vägrat att ta ner pedofilstatyn när grupper av överlevare efter sexuellt utnyttjande återkommande har bett om det.

    Efter att polisen spärrat av gatan nedanför, tittat på och försökt övertala mannen att komma ner i ungefär fyra timmar hissades han till slut ned till marken med brandkårens stegbil och arresterades.

    Tommy Robinson har nyligen kritiserat statyn och BBC samtidigt.

     

     

    Fler notiser