Barmhärtig samarit försöker ge sin jacka till man som ligger på gatan, blir istället rånad av honom

    13 januari 2022, kl 16.11

    Under onsdagen rånade 25-åriga Xavier Israel en man som spontant försökte ge sin jacka till Israel när han låg på gatan och såg ut att sova. Bara ett ögonblick efter att mannen försiktigt bäddar om Israel med sitt klädesplagg drar Israel ner den barmhärtiga samariten, ställer sig över honom och börjar gräva i hans fickor. När rånoffret blir av med plånboken börjar han tafatt att kämpa emot.

    Israel rycker sig loss, försöker klumpigt fly men snubblar. Rånoffret försöker få tillbaka sina saker innan den luriga rånaren knuffar och slår sig loss innan han springer därifrån. Han grips strax därefter med 1 500 dollar nedstuckna i sina byxor.

    Händelsen utspelade sig i New York tjugo i nio på morgonen. Den 59-åriga mannen är endast ett av flera offer för den kriminelle mannens brott. Mindre än en vecka tidigare anklagades Israel för att ha pucklat på en 49-årig kvinna som ville ge honom hjälp. Kvinnan föll till marken och han arresterades för misshandel men släpptes.

    Han är också misstänkt för att ha angripit en man och en kvinna den andra januari i Central Park. Han sägs ha slagit 18-åringarna utan anledning där de satt på en klippa, vilket han också greps och åtalades för.

     

     

    Fler notiser