Missbildat getkid föds i indisk by med obehagligt människolikt ansikte, kan vara dåligt omen eller varning från Gud

    3 januari 2022, kl 18.00

    Ett missbildat getkid föds i delstaten Assam i norra Indien. Getens ägare Shankar Das, 46, säger att geten redan hade fött ett kid när det missbildade kidet kom ut. Lokalinvånarna tog foton och förundrades över missfostret med det människoliknande ansiktet. Bilder började spridas på internet.

    Missfostret var vid liv vid födseln men dog sedan. Sådana födslar brukar ses som ett dåligt omen, enligt lokal indisk sed. Det kan ses som en varning från Gud, säger grannen Rakesh Kumar.

    Att djur föds med människoliknande drag är inte ovanligt och har dokumenterats över hela världen. Vissa är missbildade, men andra har dragen permanent.

    Ett exempel är koi-karpen som odlas i Japan och Sydkorea. Den har ett obehagligt människolikt ansikte, och liknar en äldre japansk herre med mustasch. Det sägs att den är framavlad med det specifika syftet att lyfta fram de mänskliga anletsdragen i deras huvuden. En annan variant av människoliknande karp är en hybrid mellan läderkarpen och vanlig karp, som sägs bli mer människolik ju äldre den blir.

    Större dallerspindeln har ett mönster på baksidan som ser ut som en mänsklig dödskalle. Den är ofarlig för människor, men farlig för andra spindelarter som den till stor del livnär sig på.

     

     

    Fler notiser